Brussencursus

Voor meer begrip en harmonie in huis

Een kind met autisme (ASS) en/of ADHD heeft impact op andere kinderen in het gezin, de zogenaamde brussen (broers en zussen). Brussen kunnen bijvoorbeeld het gevoel hebben dat de meeste aandacht altijd naar het kind met autisme/ADHD gaat of dat ze altijd rekening moeten houden met de problematieken van hun broer of zus. Brussen leren tijdens de Brussencursus omgaan met de gevolgen van autisme of ADHD voor hun broer of zus. Dit zorgt voor meer begrip en dus voor een betere balans in het gezin.

Onze Brussencursus helpt

We vinden het belangrijk om de broers of zussen meer informatie over autisme (ASS) en ADHD te geven, zodat ze meer begrip krijgen en begrijpen hoe ze het beste met hun broer of zus om kunnen gaan. Daarnaast kunnen ze hun ervaringen delen met lotgenoten waardoor zijzelf zich ook beter begrepen en minder eenzaam voelen.

Hoe gaat onze Brussencursus te werk?

Onze Brussencursus vindt op twee snel opvolgende dagen plaats en betreft zo’n 2,5 uur per dag. YOEP vindt de betrokkenheid van de ouders hierbij van groot belang, daarom zijn ouderbijeenkomsten ook onderdeel van dit traject. Tijdens de Brussencursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor kinderen van 10-12 jaar die een broer en/of zus hebben met ADHD en/of autisme (ASS).

Wanneer?

De eerst volgende Brussencursus vindt plaats op maandag 13 januari en op maandag 20 januari van 15.30 uur tot 17.30 uur bij de Gentseweg 10 in Gouda.

. Bij interesse voor de Brussencursus kunt u contact opnemen met aanmeldteam@yoep.nl.

Voor een externe aanmelding is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Er is dan geen eigen bijdrage van ouders.

Aanmelden voor Brussencursus is mogelijk via Aanmeldformulier Brussencursus

Begeleidingsvormen

Lees meer over de verschillende begeleidingsvormen die wij kunnen toepassen in de behandeling. Deze zijn zowel individueel gericht en/of op het gezin of andere netwerken (bijvoorbeeld school).

Hoe verloopt het behandeltraject?

Je kunt bij de YOEP-groep terecht met een verwijzing van een specialist. Maar wat gebeurt er daarna?

Veelgestelde vragen

Vragen? Bijvoorbeeld over de vergoedingen & eigen risico, hoe je je bij ons kunt aanmelden of met welke zorgverzekeraars wij contracten hebben?

Wachttijden

Wachten is nooit prettig, vooral als je snel geholpen wilt worden. Per hulpvraag en regio kan er sprake zijn van verschillende wachttijden. Wij doen we er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Op onze locatie pagina’s vind je de actuele wachttijden.

YOEP is er ook voor